1992 Osmo Rauhala

Lyhyt CV

syntynyt 1957 Nokialla, asuu ja työskentelee Nokialla ja New Yorkissa

  • 2009 Suomi-palkinto yhdessä Kuutti Lavosen kanssa
  • 2009 Kirkon kulttuuripalkinto yhdessä Kuutti Lavosen kanssa
  • 1998- New York University
  • 1992 Vuoden nuori taiteilija
  • 1988–1990 School of Visual Arts, M.F.A., New York
  • 1982–1987  Kuvataideakatemia, Helsinki
  • 1981–1982 Vapaa taidekoulu, Helsinki
  • 1976–1987 Turun kauppakorkeakoulu
  • 1971 Teoksia ensimmäisen kerran näyttelyssä: Hämeen läänin aluenäyttely, Valkeakoski

Yleisesti

Osmo Rauhala on toteuttanut julkiset teokset Kuhmon konserttitaloon, Tammelan palvelutaloon Tampereelle, Pitkäniemen kirkkoon Nokialle, Grand Canal Courtiin New Yorkissa, Heikkilänkankaan päiväkotiin Oulussa sekä yhdessä Kuutti Lavosen kanssa Tyrvään Pyhän Olavin kirkon maalauskoristelun. Rauhalan teos Peliteoria on Suomen luontokeskus Haltian pysyvässä päänäyttelyssä.

Rauhalan teoksia on tärkeimpien suomalaisten taidemuseoiden, kaupunkien, säätiöiden, yritysten ja yhteisöjen kokoelmissa. Hänen teoksiaan on myös ulkomaisissa kokoelmissa Yhdysvalloissa, Saksassa, Norjassa, Alankomaissa ja Ruotsissa.

Rauhalan teoksia on esitelty suomalaisten taidemuseoiden ja gallerioiden lisäksi myös Amsterdamissa, Antwerpenissa, Aspenissa, Baltimoressa, Berliinissä, Bregenzissä, Castrop-Drauxelissa, Cellessä, Clevelandissa, Cuxhavenissa, Demarestissa, Düsseldorfissa, Finsterwoldessa, Frankfurtissa, Grenchenissä, Groningenissa, Hampurissa, Innsbruckissa, Johannesburgissa, Kairossa, Karlsruhessa, Karlstadissa, Kielissä, Klagenfurtissa, Leverkusenissa, Lillehammerissa, Limassa, Linzissä, Los Angelesissa, Mönchengladbachissa, New Bedfordissa, New Yorkissa, Newcastlessa, Ottawassa, Pariisissa, Ratingenissa, Remagenissa, Rio de Janeirossa, Rostockissa, Salzburgissa, Schwäbisch Hallissa, Tallinnassa, Tartossa, Tukholmassa, Washingtonissa, Venetsiassa, Willimanticissa, Wolfenbuttelissa, Yamaguchissa ja Zulpichissa sekä Natura Baltica -näyttelyssä Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Puolassa, Venäjällä, Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

www-sivut

Tarkemmat tiedot osoitteesta http://www.osmorauhala.net/

Haastattelu

Kuvaus: Teemu Keskinen, Marianne Luoma / Leikkaus: Teemu Keskinen, Marianne Luoma, Elena Sirniö
Äänitys: Marianne Luoma, Arto Murtovaara, Johanna Suojanen / Toimittaja: Arto Murtovaara